Sunday 11 October 2009

Tsunami a Samoa.

Primer de tot volia donar la benvinguda a qui llisca aquest blog que ara pertany als alumnes dede biologia de 4º d' ESO. hi parlarem de tot el que estudiem a classe, sobretot utilitzarem el blog per a ampliar informació i coneixements i per a que l´assignatura siga més entretinguda i interessant.


Com que acabem d´'estudiar en classe els moviments sísmics, terratrèmols etc. crec que és important recordar el recent tsunami (ona provocada per un terratrèmol al mar) que va colpejar la costa de Samoa, Indonèsia, el passat 30 de setembre.


L'epicentre del terratrèmol que va provocar el tsunami  es trobava a 290 kim,  fou de magnitud de 7 graus en l'escala de Ritcher. Es preveu que ha causat la mort a més de 100 persones inclosa una xiqueta espanyola de tan sols 6 anys.
Açò ens demostra quant de perillosos  poden ser aquestos accidents naturals, que no es poden evitar però si que podem intentar que haja el menor nombre de víctimes possible. Per a observar la força d'aquest tsunami, aci tenim un vídeo que ho demostra:




No comments: